Muutamia käytännön huomioita näyttelyvierailulle:
Varauduthan jonottamaan teokseen, seikkailulle pääsee kerrallaan 1-2 katsojaa.
Teoksessa kuljetaan käytävää virtuaalilasit silmillä tietokone selkärepussa. Teos ei mahdollisesti sovellu sinulle jos
– sairastat migreeniä tai epilepsiaa
– koet olosi tukalaksi suljetuissa tiloissa
Teos ei sovellu alle 13-vuotiaille.
– Ei ryhmille

Terike Haapoja on äänisuunnittelija Tuomas Norvion ja VTT:n tutkija Tatu Harviaisen kanssa rakentanut syksyksi 2011 Amos Andersonin taidemuseoon ainutlaatuisen installaation: pimeän ja hiljaisen sokkelon, joka virtuaalilasien läpi nähtynä onkin reitti todellisen ja epätodellisen aineiston viidakossa. Työryhmä on suunnitellut katsojalähtöisen teoskokonaisuuden, jonka kaltaista ei ole Suomessa aikaisemmin nähty: huipputeknologisille alustoille rakennettu mediateos avaa meille mahdollisuuden kokea toisia todellisuuksia. Edge of the World -näyttelyssä yleisö pääsee seikkailulle nostamalla virtuaalilasit silmille.

Mediataiteilija Terike Haapojan teokset pohjautuvat haluun ymmärtää ja kuvata luonnon toimintaa. Hänen perusaiheitaan ovat suuret kysymykset kanssaolemisesta, kuolevaisuudesta ja kommunikaatiosta yksilöiden välillä. Luonnon ja teknologian sekä tieteen ja taiteen suhdetta tutkiva taiteilija pyrkii elämyksen kautta tarjoamaan subjektiivisen kuvan eri olentojen todellisuuskokemuksista. Haapoja antaa meille välineitä ymmärtää maailmaa tieteen, teknologian, tarinoiden ja taiteen avulla. Hän työskentelee usein eri alojen ammattilaisista koostuvan ryhmän kanssa.

Amos Andersonin taidemuseossa nähtävä installaatio saa katsojan epäilemään omaa havaintokykyään. Reaalitodellisuuden havainnot sekoitettuina epätodellisiin ja outoihin ilmiöihin herättävät epäilyksen oman havaintokyvyn rajallisuudesta. Jännittävä ja yllätyksellinen installaatio on saanut alkunsa taiteilijaa askarruttavista teknologisista kysymyksistä, joihin yhdistyy hänen omakohtaiset kokemuksensa, muistot ja ajatukset, joita hän on kerännyt liikkuessaan maisemassa. Installaatiossa katsoja liikkuu todellisen tilan ja kuvitteellisen todellisuuden välissä. Lasien avulla hän voi siirtyä tilasta toiseen, ja havainnoida elämää tyhjäksi tiedetyssä sokkelossa.

Edge of the World -työryhmä
Terike Haapoja (kuvataiteilija), Tuomas Norvio (äänisuunnittelija), Tatu Harviainen (tutkija VTT), Piritta Puhto (tuottaja), Tauko/Kaisa Rissanen ja Mila Moisio, Gregoire Rousseau (insinööri), Merja Nieminen (3D grafiikka), Valtteri Mäki (3D grafiikka), Teemu Liakka (kuvaaja), Aleksi Pihkanen (insinööri).