15–23 -vuotiaiden taiteellista työskentelyä valottava Generation 2017 on Amos Andersonin taidemuseon kesän 2017 päänäyttely ja Yrjönkadun museon viimeinen näyttely ennen Amos Rexin aukeamista Helsingin Lasipalatsissa. Näyttelyn kunnianhimoisena tavoitteena on esitellä nuorten tekijöiden nousevaa taidetta. Jatkossa kolmen vuoden välein järjestettävän näyttelyn teoshaku on avattu verkossa ja jatkuu 15.11.2016 saakka. Teokset Generation 2017 -näyttelyyn valitsee kuraattori Laura Köönikkä.

Amos Andersonin taidemuseo etsii tulevaisuuden tekijöitä, hiomattomia timantteja. Näyttelyn teosten muoto ja sisältö on täysin vapaa. Ehdotus voi olla esimerkiksi video, ääniteos, nettisivut, tapahtuma, valokuva, esitys, peli, piirustus, installaatio, maalaus, käsityö tai kone. Hakuun saan ehdottaa useampaa teosta, yksin tai ryhmänä. Töiden ei tarvitse olla hakuvaiheessa valmiita; museo auttaa tarvittaessa ideoiden jatkotyöstössä ja materiaalikustannuksissa.

Näyttely tarjoaa nuorille mahdollisuuden esitellä omaa visuaalista maailmaansa suurelle yleisölle. Samalla yleisöllä on mahdollisuus nähdä pilkahdus siitä, miten nuoret taiteen tekemistä lähestyvät.

Näyttely järjestetään yhteistyössä Amos Andersonin taidemuseon, Helsingin kaupungin ja Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön kanssa. Generation-näyttelyt toistuvat kolmen vuoden välein. Generation 2020 tulee esille uuteen Amos Rexiin Lasipalatsin aukion alle.

 

Mitä?

Näyttely Generation 2017

Kuka?

Näyttelyyn voi hakea kuka tahansa 15­–23 -vuotias tekijä yksin tai ryhmänä.

Missä & milloin?

Amos Andersonin taidemuseossa Helsingissä + verkossa. Näyttely aukeaa keväällä 2017. Valtakunnallinen teoshaku käynnissä NYT, jatkuen 15.11.2016 saakka.

Minkälainen teos?

Teosten muoto ja sisältö on täysin vapaa. Ehdotus voi olla esimerkiksi video, ääniteos, nettisivut, tapahtuma, valokuva, esitys, peli, piirustus, installaatio, maalaus, käsityö tai graffiti. Käytit tekemiseen sitten kynää, kameraa, tietokonetta tai jakoavainta, me olemme kiinnostuneita! Ehdotuksen ei tarvitse olla viimeisen päälle hiottu – kun kiinnostumme, kysymme kyllä lisää. Museo auttaa tarvittaessa ideoiden jatkotyöstössä ja materiaalikustannuksissa.

Miksi hakea?

Näyttely tarjoaa mahdollisuuden nuorille esitellä töitään uudessa ympäristössä laajalle yleisölle ja saada jalansijaa taidekentällä. Mitä rohkeammin ja monipuolisemmin tuoreet tekijät esittelevät osaamistaan, sitä useampi yleisön joukossa voi innostua ja oivaltaa – tällaistakin voi tehdä ja esittää. Haluamme nähdä ja kokea jotain uutta, emmekä usko olevamme yksin!

Mitä vielä?

Amos-museon GRANDE FINALE! Amos rakentaa uutta museota Amos Rexiä Lasipalatsin alle. Generation 2017 on vuoden päänäyttely ja samalla viimeinen näyttely Yrjönkadun taidemuseon suuressa näyttelyhallissa. Teokset näyttelyyn valitsee taidekuraattori Laura Köönikkä.

Miten ehdotus tehdään?

Lataa teos, teoskuva, idea, linkki tai muu vastaava 15.11.2016 mennessä tälle alustalle:

http://generation2017.opencurat.com

Ehdotuksen ei tarvitse olla viimeisen päälle hiottu, myös idean esittely riittää. Ehdotukset eivät ole julkisia, vaan ainoastaan näyttelytyöryhmän nähtävissä.

Yllytä!

Ilmianna tuttusi ja yllytä heitä hakemaan mukaan!

 

Lisätietoja?

Älä epäröi ottaa yhteyttä!

http://www.generation2017.fi/

https://www.facebook.com/generation2017exhibition/

Päivi Venäläinen, paivi.venalainen@artcentre.fi, 050 3083625

 

 

Tulevaisuus

Nuorten tekijöiden esittely ei tule päättymään tähän: Generation-näyttelyt toistuvat kolmen vuoden välein aina uusin teoksin. Generation 2020 tulee esille uuteen Amos REXiin Lasipalatsin aukion alle.

Yhteistyössä

Näyttelyn järjestävät yhteistyössä Amos Andersonin taidemuseo, Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus ja Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö.

Ohjelmisto

Näyttelyn lisäksi Generation 2017 -teeman ympärillä on paljon ohjelmaa ja tapahtumia niin museossa, netissä kuin kaupungillakin.